Wouter van Tienhoven

Partner Interim Management - Executive Search

Wouter 1 (1X1)wvantienhoven@kruger.eu

+31 (0)6 306 108 62

Wouter van Tienhoven is afkomstig van EY en sinds 2008 aangesloten bij Kruger, waar hij de interim management en executive search praktijk heeft opgezet. De kracht van de samenwerking tussen de consultants, interim management en executive search is de combinatie van herstructureringsadvies vanuit de adviespraktijk en de implementatiekracht vanuit (interim) management. Na plaatsing van de (interim) manager, ook op statutair niveau, blijft de betrokkenheid groot, zowel inhoudelijk als vanuit het perspectief van risico management.

"Vanaf 2001 ben ik actief op het vlak van interim management in crisis-, restructuring en verandermanagementsituaties en executive search. Ik beschik over een groot netwerk van (interim) managers en professionals op directie-, lijnmanagement- en financieel gebied, een aantal zijn exclusief aan ons verbonden. Alle lopende opdrachten monitor ik zelf. Het gaat daarbij om de balans tussen het ondernemingsbelang en het menselijke aspect. Integriteit, respect, ethiek en vertrouwelijkheid zijn kernwaarden van mijn handelen. In de praktijk betekent dit, dat wij bij een cliënt aan de slag gaan met respect voor de geschiedenis van het bedrijf en de oorspronkelijke missie. Noodzakelijke beslissingen worden genomen en uitgevoerd, maar uitdrukkelijk met consideratie voor de mensen die het raakt.

 

Daarnaast krijgen wij regelmatig de vraag om werving- en selectietrajecten te begeleiden op MT- en directieniveau. Deze executive searchtrajecten worden op 'no cure no pay' basis door ons opgepakt, echter wel op basis van exclusiviteit en we zien dat dit aanslaat.

Tevens ben ik de laatste jaren actief met het organiseren en faciliteren van leiderschaptrails in samenwerking met de FNL (Foundation for Natural Leadership). Het programma vindt grotendeels in de ongerepte natuur plaats. Ver weg van het bekende en van de dagelijkse routine waar we gaan versimpelen en vertragen. Afstand nemen van de dagelijkse praktijk, zonder telefoon, computer en horloge – het contact met de natuur, de rust en de ruimte – het feit dat je op pad gaat met je eigen persoonlijke vraagstuk – de stilte en reflectiemomenten – de antwoorden die je weet te vinden – de afspraken die je met jezelf maakt – de verandering die dit bij je teweeg brengt. Deze hele mooie en waardevolle ervaring wil ik graag delen met anderen in dit leiderschapsprogramma."