Food

'Toenemende welvaart in Oost-Europa en Azië biedt grote kansen'

Als ondernemer in de foodsector staat u permanent voor vele uitdagingen. Als producent en/of handelaar heeft u te maken met groter wordende afnemers, waardoor u dient te waken voor te grote afhankelijkheid van één of enkele klanten en/of landen. Daarnaast vindt groei vrijwel uitsluitend plaats buiten Nederland en vooral in Oost-Europa, met alle financieringsrisico's van dien.

Voor importeurs neemt de concurrentie met Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten toe, waardoor import tegen gunstige betalingscondities/commissiefees steeds minder vanzelfsprekend wordt.
Aan de andere kant hebben de Nederlandse bedrijven een geweldige reputatie als exporteur van kwaliteitsproducten en innovaties.

Met het oog op toenemende welvaart in bijvoorbeeld Oost-Europa en Azië zijn er weer kansen om omzetgroei te realiseren. Daarnaast zijn diverse foodservicebedrijven en retailers zich in toenemende mate bewust van de noodzaak om te investeren in partnerships met producenten en leveranciers om gezamenlijk omzetgroei, -marge en kwaliteitsverbetering te realiseren. Ook ondernemingen die inzetten op duurzaamheid, gezondheid en kwaliteit creëren kansen om te groeien.

Kruger adviseert veel foodproducenten en handelsondernemingen bij het ondernemen.

Waar kunnen we uw organisatie mee helpen?

Cases

 

nieuwsbrief