'Toegenomen wereldpopulatie in combinatie met focus op verduurzaming en verschuiving van consumptiepatronen biedt grote kansen'

Food

Als ondernemer in de foodsector staat u permanent voor vele uitdagingen. Als producent en/of handelaar heeft u te maken met groter wordende afnemers, waardoor u dient te waken voor te grote afhankelijkheid van één of enkele klanten en/of landen. Daarnaast vindt groei vaak plaats buiten Nederland, met alle financieringsrisico's van dien.

Voor importeurs neemt de concurrentie met Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten toe, waardoor import tegen gunstige betalingscondities steeds minder vanzelfsprekend is geworden. Daarnaast is de volatiliteit van de handelsketen en toeleveringsketen sterk toegenomen.

Aan de andere kant hebben de Nederlandse bedrijven een geweldige reputatie als exporteur van kwaliteitsproducten en innovatieve producten en diensten.

Foodservicebedrijven en retailers zijn zich in toenemende mate bewust van de noodzaak om te investeren in partnerships met producenten en leveranciers om gezamenlijk omzetgroei, -marge en kwaliteitsverbetering te realiseren en mogelijke inefficiënties tegen te gaan. Ook ondernemingen die structureel inzetten op duurzaamheid, gezondheid en kwaliteit creëren kansen om te groeien.

Kruger adviseert met grote regelmaat foodproducenten en handelsondernemingen, zowel strategisch als in de optimalisatie van de bedrijfseconomische situatie.

Cornee 900X600 (L)

Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen doen?

Neem contact op met Cornee de Kluyver

cdekluyver@kruger.eu

+31 (0)6 227 400 97