Vebego Groen en HOEK bundelen krachten

Kruger begeleidde HOEK bij het verkooptraject

HOEK is een toonaangevend hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf dat aanleg en onderhoud verzorgt van tuinen en parken in de leef-, werk- en zorgomgeving. Familiebedrijf HOEK heeft circa 170 medewerkers en vestigingen in Amsterdam, Voorhout, Ursem en Zoetermeer. Afgelopen september heeft HOEK haar 80-jarig jubileum gevierd.

Vebego Groen behoort tot familiebedrijf Vebego waarvan de basis toevalligerwijs ook in 1943 is gelegd. Vebego biedt dienstverlening aan in schoonmaak, zorgservices, facilitymanagement en groenvoorziening. In totaal werken bij Vebego ca. 40.000 medewerkers. Na de overname van HOEK bestaat het team van Vebego Groen uit ruim 1.100 mensen.

HOEK Logopayoff 24


Gezamenlijk kunnen HOEK en Vebego Groen beter uitvoering geven aan hun ambitie om dé kennispartner te zijn voor een gezonde en inclusieve woon- en werkomgeving.

Verkooptraject

DGA André Hoek blijft binnen Vebego Groen actief als directeur en zal de integratie mee vormgeven en ondersteunen bij het verder realiseren van de ambities van Vebego Groen.

HOEK heeft Kruger in 2022 gevraagd een zogenaamde Quick Scan van de organisatie te maken. Op basis van o.a. benchmarking is gezamenlijk een verbetertraject ingezet. Gaandeweg dit traject werd de interesse van Vebego concreet.

Vanuit Kruger hebben Erwin Sturkenboom en Rogier Groot de onderneming en de familie Hoek begeleid in het volledige verkooptraject.

André Hoek

"De bekende uitspraak - Je onderneming verkopen doe je maar één keer - is een treffende uitspraak. De verbintenis tussen familie en onderneming na 80 jaar te verbreken heeft veel impact op de medewerkers, de familie, het gezin en niet in de laatste plaats voor mij als ondernemer. In dat proces waarin ratio en emotie door elkaar lopen, was het team van Kruger voor ons een belangrijk ankerpunt. Voor ons was het belangrijk dat Kruger en HOEK dezelfde kernwaarden delen over de manier van zaken doen. Kruger adviseerde ons in de te maken keuzes, was lid van het onderhandelteam, coördineerde de werkzaamheden van het verkopende team en bewaakte de voortgang van het proces."

De transactie werd juridisch begeleid door RWV advocaten (Matthy van Paridon en Rick Kuivenhoven), fiscaal door Tekz Belastingadviseurs (Marcel Wiebes) en Arjan Slobbe trad op als adviseur van de familie.

Kruger feliciteert beide partijen met de transactie en wenst ze veel succes.