Van Kessel Fruit neemt handels- en teeltbedrijf Jan Oskam over

Kruger begeleidt handels- en teeltbedrijf Jan Oskam bij de verkoop aan Van Kessel Fruit

.

 

Jan Oskam is gespecialiseerd in het telen van en handelen in hardfruit.

Jan Oskam levert in vrijwel alle Europese landen diverse retailers en een groot aantal foodservice ondernemingen. Naast hardfruit (appels en peren) levert Jan Oskam als groothandelaar ook gemixte pallets (groenten en fruit).

De activiteiten van Jan Oskam sluiten naadloos aan bij Van Kessel Fruit; een specialist in Nederlands hardfruit die de gehele keten beheerst. Vanaf het telen van het fruit in eigen boomgaarden tot aan het verpakken voor internationale retailers.

Kees Oskam, tweede generatie binnen het familiebedrijf, draagt hiermee na ruim 40 jaar ondernemerschap het stokje over aan familiebedrijf Van Kessel. Door deze strategische overname realiseert Van Kessel Fruit de volgende stap in haar groeiambities.

Kruger is reeds enkele jaren betrokken bij de onderneming, heeft de verkoper begeleid bij het gereed maken van de onderneming voor een verkoop en gedurende het gehele transactietraject. Deze begeleiding heeft in nauwe samenwerking plaatsgevonden met Alexander Smid en De Advocaten van Van Riet.

.

.

.

Van Kessel Fruit Handels En Teeltbedrijf Jan Oskam

.

Kees Oskam: ”‘Vanaf 2021 hebben we intensief samengewerkt met Kruger in de persoon van Erwin Sturkenboom. Vooral tijdens het overnameproces is dit een diepgaande samenwerking geweest. Daar bij zijn een aantal zeer noodzakelijke en tegelijkertijd ook prettige kwaliteiten van Kruger zichtbaar geworden: integriteit, vakkundigheid, gedrevenheid, transparantie en stiptheid. Daarnaast was er altijd ruimte voor een vrolijke  noot en wat ‘zaken buiten de zakelijkheid’. Deze samenwerking zal ik als zeer constructief en aangenaam blijven herinneren.”

De gesprekken tussen beide partijen en hun adviseurs verliepen in een constructieve sfeer waardoor een snel en efficiënt proces mogelijk was. 

Kruger feliciteert beide partijen met de transactie en wenst Van Kessel veel succes.

 

Erwin Sturkenboom

esturkenboom@kruger.eu
+31 (0)6 230 254 88

Erwin 900X600