The Mobile Company onderdeel van Apadmi

Apadmi The Mobile Company 02

Per november 2022 maakt The Mobile Company onderdeel uit van Apadmi. Kruger begeleidde The Mobile Company in het volledige proces.

The Mobile Company

The Mobile Company is een toonaangevend mobile bureau opgericht in 1998 en gevestigd in Amsterdam. Het onderscheidt zich in het ontwikkelen van oplossingen voor groei met een focus op een agile werkwijze en data. Het ervaren team werkt voor klanten als TBAuctions, Oei ik groei, Intratuin, Van Oord, Fokker Services en New York Media Group. Onder leiding van het management is de onderneming sterk geprofessionaliseerd waardoor omzet en winst zich de afgelopen jaren zeer positief hebben ontwikkeld.

Overname door APADMI

The Mobile Company en Apadmi kondigden 24 november 2022 aan dat ze hun krachten gaan bundelen. Het in Manchester gevestigde Apadmi is een ambitieuze speler en realiseerde in de afgelopen twee jaar een groei van 65%. De acquisitie van The Mobile Company is de eerste grote stap van Apadmi om de komende vijf jaar uit te groeien tot een internationale speler met 1.500 specialisten in vijf markten. Apadmi heeft met klanten als Co-op, NHS, BBC, Domino’s Pizza en Chelsea FC een stevige plek verworven in de voorhoede van digitale productcreatie op het gebied van mobile en web.

Naast het hoofdkantoor in Manchester heeft Apadmi eerder dit jaar kantoren geopend in Edinburgh en Lissabon. Met het kantoor van The Mobile Company in Amsterdam krijgt Apadmi voet aan de grond in de dynamische markt in West-Europa.

Door de twee bedrijven samen te voegen ontstaat het grootste onafhankelijke team van mobiele specialisten uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Maar liefst 250 engineers, designers en digital product experts op het gebied van innovatie, strategie, systeemintegratie, data-analyse en optimalisatie staan vanaf nu klaar om 's werelds grootste bedrijven te helpen met hun digitale transformatie.

The Mobile Company blijft zelfstandig opereren onder dezelfde naam met het huidige team. Het bestaande management zal de activiteiten blijven beheren, met extra ondersteuning van het Apadmi-team als basis voor verdere internationale groei.

Kees van Mourik, CEO van The Mobile Company: "Onze services op het gebied van mobiele en digitale producten sluiten perfect op elkaar aan. Daarnaast hebben onze klantenbestanden ook veel overeenkomsten. Dit is dan ook een fantastische stap voorwaarts met het doel om samen te groeien."

Garry Partington, CEO Apadmi: "Wij kijken ernaar uit om samen te werken met de The Mobile Company. Al vanaf de eerste ontmoeting waren we enthousiast en was er een klik tussen de twee bedrijven. We combineren allebei graag creativiteit met techniek van topkwaliteit om geweldige oplossingen te creëren die complexe problemen voor onze klanten oplossen. Het is een spannende tijd bij Apadmi en dit is de eerste grote stap in onze uitbreiding naar nieuwe markten."

Jasper van de Luijtgaarden, M&A Director Apadmi: "De meeste grote organisaties zijn in een vergevorderd stadium van digitale transformatie. Apadmi is samen met The Mobile Company in staat om een full service Europese partner te worden op het gebied van digitale producten."

Transactieteam

De aandeelhouders van The Mobile Company werden gedurende het transactieproces begeleid door Ton Moonen, Guido Naafs en Rogier Groot (Kruger), Caspar Scholten, Camiel Corsten en Jip Mennema (Bergh Stoop & Sanders Advocaten) en Kees Temminck (Fiscuraat Belastingadviseurs).

Ton Moonen namens Kruger over het M&A traject: "Beide partijen waren vanaf het eerste moment al enthousiast en zagen het als een perfecte stap. Dit zorgde voor een heel voortvarend en plezierig, maar ook zakelijk traject. Het einddoel en de toekomst was voor beide kanten helder. Alle afspraken werden nagekomen en iedereen was goed voorbereid. Kruger feliciteert beide partijen met de transactie en wenst ze veel succes."

fd.nl/bedrijfsleven/1458922/amsterdamse-app-ontwikkelaar-the-mobile-company-komt-in-britse-handen

 

Ton 900X600 (L2)


Ton Moonen

tmoonen@kruger.eu
+31 (0)6 543 85 028

Rogier 900X600


Rogier Groot

rgroot@kruger.eu 
+31 (0)6 826 875 69