Socotec neemt Mos Grondmechanica over


Per juni 2024 heeft SOCOTEC Nederland MOS Grondmechanica overgenomen. 

MOS Logo (1)
Logo Socotec


Kruger begeleidde Mos Grondmechanica B.V. in het volledige verkoopproces.

𝗠𝗢𝗦 𝗚𝗿𝗼𝗻𝗱𝗺𝗲𝗰𝗵𝗮𝗻𝗶𝗰𝗮

MOS Grondmechanica, opgericht in 1950, is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau en behoort al jaren tot een van de toonaangevende bureaus op het gebied van de geotechniek, geohydrologie en geomonitoring. Met haar specifieke kennis en zeer deskundig team heeft MOS Grondmechanica een sterke marktpositie verworven.

.

 

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗺𝗲 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗦𝗼𝗰𝗼𝘁𝗲𝗰 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱

Per juni 2024 heeft Socotec Nederland, expert in geotechniek, gebouwprestaties, risico management en claims voor de bouw en infrasector, MOS Grondmechanica overgenomen. Met de overname breidt Socotec haar dienstenportfolio en geotechnische labaratoriumcapaciteit uit, maar bovenal haalt de onderneming meer gekwalificeerde medewerkers in huis. Daarmee versterkt Socotec haar positie op het gebied van geotechniek in Nederland en volgt hiermee haar strategie om een toonaangevend bedrijf te worden in alle aspecten voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

De sector staat de komende jaren voor diverse uitdagingen, waaronder certificering, automatisering en de noodzaak om te investeren in klimaat neutrale en circulaire projecten. "Samen staan we sterker en zijn we beter voorbereid op de steeds veranderende toekomst", aldus Erik Geurtjens, directeur Socotec Geotechnics Nederland.

Transactieteam

Frank Leijendekker en Kees Lieve (Kruger Corporate Finance) hebben de aandeelhouders van MOS Grondmechanica gedurende het gehele traject begeleid. Jeanine Evertse en Douwe Veldhoen (9Corporate) hebben de onderneming bijgestaan op juridisch gebied. Ook voor de overname heeft Kruger MOS Grondmechanica jarenlang met veel plezier bijgestaan als financieel strategisch adviseur.

Mos over de betrokkenheid van Kruger: "Door hun jarenlange betrokkenheid als adviseur bij Mos Grondmechanica lag het voor de hand dat Kruger ons ook in dit M&A traject zou begeleiden. Mede door de professionele, accurate en oplossingsgerichte handelswijze van zowel Kruger als 9Corporate is het traject succesvol afgerond."

Frank Leijendekker namens Kruger over het M&A traject: "Vanaf het eerste contact tussen partijen was de match goed zichtbaar. Er bestaat veel overeenstemming over de cultuur, visie op de markt en toekomstige kansen. Met deze transactie ontstaat een zeer leidende combinatie op het gebied van geotechniek in Nederland."

Kruger feliciteert de verkopers met deze mooie transactie en wenst Socotec veel succes in het verwezenlijken van haar strategische doelstellingen.

Frank Leijendekker Kees Lieve
fleijendekker@kruger.eu  clieve@kruger.eu
+31 (0)6 109 886 76 +31 (0)6 531 563 43