Kruger Rally 2023

Collega Rally Nwsbrf Kln


De Kruger Rally is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. We rijden voor een goed doel en ook dit jaar hebben we door de vele gulle giften een fantastisch mooi bedrag kunnen doneren. 

De vijfde editie van onze Kruger Rally was weer een succes! Met veel plezier kijken we terug op een dag met enthousiaste deelnemers, een leuke locatie, een uitdagende rit en fantastisch mooi zomerweer.

Kortom, een geslaagde dag!

Na ontvangst en briefing bij Waterfront Vlietland vertrokken de ruim 50 equipes. De route ging dit jaar door de bollenstreek. Na de behendigheidsproef volgde een korte tussenstop voor een verfrissing bij Lowietje op het kopje van Bloemendaal. 

Nadat iedereen was gefinisht en genoot van een welverdiend drankje en barbecue, werd de cheque met de opbrengst van de donaties overhandigd aan Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation.

Aansluitend de prijsuitreiking voor de beste drie, de poedelprijs en extra prijzen voor de bijzondere prestaties bij de behendigheidsproef. 

Wij kijken terug op een fantastisch mooie dag. We hopen de traditie natuurlijk volgend jaar voort te kunnen zetten!

Nwsbrf Cheque EVF
Rolstoeltennis.Jpg

Goede doelEsther Vergeer Foundation

Papendallaan 60
6816 VD Arnhem 
info@esthervergeerfoundation.nl

Elk kind verdient de kans om 'gewoon' te sporten!

De Esther Vergeer Foundation, opgericht in 2004 door de rolstoeltennisster en Paralympisch kampioene Esther Vergeer, staat voor het mogelijk maken van sport voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening bij sportverenigingen. Hierdoor leren ze niet alleen om hun beperking te overwinnen, maar groeien ze ook in zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij.

Dit bereiken ze met de Esther Vergeer Foundation Sportpoli's, die zich bevinden in alle Academische Kinderziekenhuizen. Via deze Sportpoli's zorgen ze ervoor dat kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening worden doorverwezen naar een geschikte sportvereniging in hun eigen buurt. Want laten we eerlijk zijn, sporten is nog lang niet vanzelfsprekend voor kinderen in deze situatie.

Ze nemen de kinderen aan de hand en begeleiden ze naar een passende sport en sportvereniging die perfect bij hen past. Deze persoonlijke begeleiding maakt écht het verschil.

Met trots melden ze, dat de kinderen verspreid over het hele land wekelijks sporten op honderden sportverenigingen. Natuurlijk spelen ze rolstoeltennis, maar andere sporten zijn ook razend populair. Ze zijn trots op alle kinderen en jongeren die wekelijks zwemmen, paardrijden, framerunnen, basketballen, hockeyen, voetballen, breakdancen en schaatsen.

De thuisbasis is het bruisende Sportcentrum Papendal, nabij Arnhem en natuurlijk zijn ze door heel Nederland te vinden op de Esther Vergeer Foundation Sportpoli's in de Academische Kinderziekenhuizen.

"Sport zorgt ervoor dat je niet alleen fysiek en mentaal sterker wordt, maar het maakt je ook zelfstandiger en zelfredzamer. Onze ambitie is dat alle kinderen met een lichamelijke beperking de kans moeten krijgen om 'gewoon' te sporten; net als ieder ander kind."

Laat je inspireren door de woorden van ESTHER en steun het werk van de Foundation! Meer informatie: www.esthervergeerfoundation.nl

Dit Doet EVF