DELTA Fiber Nederland neemt de glasvezel- en coaxverbindingen in de Regio Midden-Holland* over van REKAM. Kruger Corporate Finance heeft Stichting REKAM begeleid bij de verkoop van het netwerk.

Transactie Rekam Delta

Transactie

DELTA Fiber is een Nederlands telecombedrijf dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een zeer prominente speler op het gebied van aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken, alsmede in de exploitatie van televisie, internet en mobiele diensten. Ondersteund door het Zweedse moederbedrijf EQT heeft DELTA Fiber de ambitie om eind 2021 meer dan 1.000.000 adressen aangesloten te hebben op haar netwerk.

REKAM is een regionale stichting, die in 1974 begonnen is met de aanleg van een kabelnetwerk in de regio Midden-Holland. Sinds 2004 heeft REKAM geïnvesteerd in het verglazen van het bestaande coaxnetwerk. Inmiddels heeft REKAM meer dan 50.000 adressen aangesloten op haar netwerk.

De overname van het netwerk van REKAM helpt DELTA Fiber om haar ambitie voor 2021 waar te maken.

 

*) met uitzondering van Krimpenerwaard

Voor REKAM betekent de overname borging van continuïteit van de dienstverlening naar huishoudens en organisaties in de regio Midden-Holland, in een snel bewegende en kapitaalintensieve markt.

Deze verkoop past bij het maatschappelijke doel van de stichting; "Dit is goed nieuws voor Gouda en omstreken. Telecomdiensten zijn juist nu relevanter dan ooit. Met DELTA Fiber wordt de aanleg van glasvezel in de regio in een stroomversnelling gebracht." (Cas Disse, algemeen directeur a.i. REKAM.)

Kruger Corporate Finance (Kees Lieve, Richelle Ros en Frank Leijendekker) heeft Stichting REKAM begeleid gedurende het volledige traject: van strategische oriëntatie tot aan signing en closing van de transactie. In samenwerking met Cas Disse (Kruger Interim Management) die de onderneming het afgelopen jaar heeft geleid en voorbereid op de transactie.

Bestuur Rekam: "De samenwerking met de adviseurs van Kruger is essentieel geweest in dit intensieve M&A proces, waarbij Kruger waar dat gewenst was ook op onderdelen heeft geadviseerd die buiten de formele scope vielen maar waarbij deze, achteraf gezien, zeker hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat."

 

Kruger feliciteert REKAM met deze mooie transactie en wenst DELTA Fiber veel succes in de verdere groeistrategie.

De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff (Jan-Willem van Rooij, Victor van Nuland en Ömer Aslan).