ICT-bedrijf Xebia neemt Apeldoornse clouddienstverlener Oblivion over. Kruger heeft de aandeelhouders van Oblivion begeleid in het volledige transactieproces tot de afronding.

Transactie Oblivion Xebia

Transactie

Xebia is een full service provider voor digitale transformaties. Op dit moment heeft Xebia een team van circa 1.350 werknemers wereldwijd, waarvan meer dan 350 in Nederland. Klanten zijn bedrijven als ING, Heineken en Booking.com. Xebia heeft de ambitie de toonaangevende partij te worden op het gebied van Cloud Consulting, Cloud Spend Management en Managed Services.

Oblivion is de toonaangevende partij in Amazon Web Services (AWS), waarin het in Nederland als enige partij de hoogste partnerstatus heeft. Oblivion werd in 1998 opgericht en is sinds 2018 een premier consulting partner in AWS.

Door de overname van Xebia kan Oblivion haar internationale groeiambities waarmaken. Oblivion biedt Xebia een welkome aanvulling op het dienstenpalet. De acquisitie van Oblivion is voor Xebia een vervolgstap in het versterken van haar leidende, cloud-agnostische positie.

Kruger is reeds langere tijd betrokken bij Oblivion als financieel strategisch adviseur. Het concretiseren van de strategische doelstelling (de toonaangevende AWS-specialist worden in Europa) heeft ertoe geleid dat gekozen is voor aansluiting bij een groep die hen in staat stelt sneller te groeien buiten de thuismarkt Nederland.

Kruger heeft de aandeelhouders van Oblivion begeleid in het volledige transactieproces, van de strategische oriëntatie tot aan afronding.

Eric Carbijn (Managing Partner Oblivion): "De samenwerking met Kruger was een feest. Scherp, ter zake kundig en erg goed afgestemd op onze specifieke situatie. Deze mannen wil je in je team!"

Kruger feliciteert Oblivion met deze mooie transactie en wenst Xebia veel succes in het verwezenlijken van haar strategische doelen.