Door de overname wordt AA onderdeel van een groter geheel van bedrijven die uitblinken op technische discipline, regio en klantgerichtheid.

Airco Installatie Dak

AA Installatie Groep

Arie van Tienderen is 25 jaar geleden samen met 1 monteur AA Installatie Groep (hierna: AA) gestart. Later is met de komst van vader Arie sr. en broer John een echt familiebedrijf ontstaan. Samen met goed opgeleide multidisciplinaire monteurs en projectleiding is een organisatie gebouwd die zeer succesvol is gegroeid tot totaalinstallateur in de utiliteitsbouw.

Kenmerkend voor de werkwijze van AA is lange termijn focus vanuit een visie gericht op service, onderhoud en beheer. Door klantgerichte en directe benadering is continue uitbreiding gerealiseerd. Diensten variëren van advies, ontwerp, projectbegeleiding en installatie van componenten tot complete klimaatbeheersingssystemen en verduurzaming.

Transactie VDK Groep

Dit jaar heeft AA kennisgemaakt met de VDK Groep en diens groeiambitie. De strategie van VDK Groep 'Zelfstandig sterk, samen sterker' past bij het ondernemerschap, de identiteit en de historie van AA.  Door de overname wordt AA onderdeel van een groter geheel van bedrijven die uitblinken op technische discipline, regio en klantgerichtheid. Het ondernemerschap en de identiteit van AA blijven, maar niet-kernactiviteiten worden overgenomen door VDK Groep. Door onderlinge samenwerking tussen de VDK bedrijven kan de marktpositie nog verder worden verstevigd.  

AA werd gedurende het transactieproces begeleid door Davy Hoff, Isabella van den Toom en Rens van den Heuvel (DVDW), Paula van Hamburg (FinAmi) en Cornee de Kluyver en Lisa Kuiken (Kruger). Kruger heeft AA de afgelopen jaren met veel plezier bijgestaan als financieel strategisch adviseur en ook gedurende deze transactie.

 

Lisa Kuiken: “Het was een eer om AA en haar belangen te vertegenwoordigen in het overnametraject. De samenwerking met Arie, Charel en andere adviseurs was een feest. Aanlevering en samenstelling van informatie was tijdig en op orde. De gedegen voorbereiding maakte dat er vanaf het begin veel vertrouwen was in elkaar en het slagen van de transactie. Daarnaast vonden hierdoor geen verrassingen tijdens het traject plaats. De gesprekken met VDK Groep waren gericht op begrip van de business, klanten en projecten en goede overdracht van het bedrijf en haar medewerkers. Door deze aanpak waren er geen open eindjes, de samenwerking bijzonder plezierig, maar ook scherp en zakelijk en hebben we samen de deal gerealiseerd."

Arie van Tienderen: "Kruger heeft ons ook weer in dit traject perfect bijgestaan, waarbij wij de directheid, vakkundigheid maar vooral ook de persoonlijke benadering enorm waarderen."

AA Installatie VDK

Kruger feliciteert AA & VDK Groep met deze mooie transactie en wenst hen veel succes.

De transactie wordt eveneens vermeld in de decembereditie van tijdschrift Lawyer Monthly: https://www.lawyer-monthly.com/2022/11/vdk-groep-acquires-aa-installatietechniek-nederland/