Per oktober 2022 maakt Maasland Vleeswaren onderdeel uit van Compaxo.

Compaxo7407 900X600

Adviesrol Kruger bij Compaxo Groep

Kruger staat Compaxo Groep B.V (hierna: Compaxo) al enkele jaren bij met advies en ondersteuning bij bijzondere vraagstukken op het snijvlak van finance en strategie.

De vraagstukken waarbij Kruger de onderneming heeft bijgestaan, heeft onder andere betrekking op het opstellen en uitrollen van een zeer omvangrijke investeringsagenda, bancaire (her)financieringen (debt advisory), verbetering van de stuurinformatie en kostprijscalculaties en strategische samenwerkingen.

Naast Business Consultancy en Corporate Finance dienstverlening, heeft Kruger ook via haar Interim Management activiteiten en Executive Search een bijdrage geleverd aan de groei en verdere professionalisering van Compaxo.

Het laatste project is de overname van Maasland Vleeswaren door Compaxo. Kruger (Erwin Sturkenboom en Aron Slingerland) heeft Compaxo gedurende het gehele traject, vanaf de oriënterende gesprekken tot en met closing, actief geadviseerd en begeleid.

Over Compaxo

Compaxo is een Nederlands familiebedrijf dat ruim 125 jaar bestaat.

Vanuit haar productielocatie in Gouda levert Compaxo een breed assortiment aan ambachtelijk bereide vleeswaren, diverse worstsoorten en (vegan) vleesvervangers aan onder andere retail, foodservice, industrie en groothandel.

Locatie Zevenaar produceert een breed assortiment vers varkensvlees waardoor de onderneming de gehele keten van grondstof tot eindproduct beheerst. Naast een sterke positie op de Nederlandse markt vindt wereldwijde export plaats.

Compaxo wordt bestuurd door de vijfde generatie die de onderneming afgelopen jaren heeft laten groeien, zowel in omzet, volume als winstgevendheid. De omvangrijke investeringen van de laatste jaren hebben geleid tot uitbreiding van capaciteit en verbetering van efficiency. Aan alle investeringen ligt een langetermijnvisie ten grondslag waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen (o.a. dierenwelzijn) hoog in het vaandel staat. Compaxo is hiermee voorloper in de sector.

Overname Maasland Vleeswaren

Maasland Vleeswaren is een familiebedrijf dat meer dan 60 jaar bestaat en produceert net als locatie Gouda ambachtelijke vleeswaren. Maasland Vleeswaren beschikt over twee hoogwaardige productielocaties in Belfeld en Almere.

Door deze overname breidt Compaxo haar reeds brede portfolio verder uit met hoogwaardige private label producten en producten onder eigen merk in diverse productcategorieën.

Kruger feliciteert betrokken partijen met de succesvolle transactie en wenst ze veel succes in de toekomst.

De transactie werd juridisch begeleid door 9Corporate (Mark Miedema) en fiscaal door Tekz Belastingadviseurs (Marcel Wiebes).

Compaxo Maasland

.