Boasso Global bundelt krachten met Frans de Wit

Frans De Wit Beladen Vrachtauto

Kruger heeft de aandeelhouders van Frans de Wit begeleid in deze transactie

Frans de Wit (FDW) is opgericht in 1979 en is een 'one-stop-shop' logistieke serviceprovider gespecialiseerd in ISO Tankcontainers met daarin chemicaliën en koelgassen. Naast transport en depotservice biedt FDW via dochteronderneming MTR haar klanten dienstverlening aan op het gebied van reparatie, onderhoud en modificaties van vloeistof- en gastankcontainers. FDW heeft met haar vestiging in Moerdijk een strategische ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

De directie van Frans de Wit bestaat uit algemeen directeur Lars de Wit en financieel directeur Remco Verhaegen. Beiden zullen na de transactie actief blijven in de onderneming.

Boasso is een vooraanstaande aanbieder van depot- en transportdienstverlening gericht op de snelgroeiende ISO Tankcontainer industrie. Het hoofdkantoor van Boasso bevindt zich in Florida. De dienstverlening wordt aangeboden vanuit in totaal 34 locaties in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Frans de Wit zal als zelfstandig onderdeel gaan functioneren binnen Boasso.

Lars de Wit: "De toetreding tot de Boasso Groep is een mooie stap voor Frans de Wit, onze klanten en medewerkers. Ik verheug me dan ook op de samenwerking."

FDW vroeg Kruger in 2020 advies hoe de organisatie, KPI’s en managementinformatie ingericht kon worden, zodat de snelle winstgevende groei van de onderneming in goede banen kon worden geleid. Gaandeweg dit traject werd de interesse van Boasso concreet.

Kruger heeft de aandeelhouders begeleid in het volledige traject, van de oriënterende gesprekken tot aan signing van alle contracten.

De transactie werd juridisch begeleid door 9Corporate (Mark Miedema).