drs. R.W.P. (Robert) Smits RA

Robert Smits 2
Consultant

Heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde daar ook zijn accountantsdiploma. Na vijf jaar in de accountancy gewerkt te hebben bij PwC, combineerde hij als marathonloper drie jaar lang topsport met een interne adviesfunctie bij Delta Lloyd. Nadat blessures het einde betekende van de sportcarrière werd het tijd om ruimte te maken voor de zakelijke ambities. In 2003 is hij gestart als consultant bij Kruger om in 2011 door te groeien naar partner. 

Robert is tevens gecertificeerd lid van de EACTP en heeft een brede ervaring in het adviseren en begeleiden van organisaties met een urgente veranderbehoefte, variërend van kleine familiebedrijven tot grote ondernemingen, zorginstellingen, onderwijs en private equity.


"Complexe problemen analyseren, snel tot de kern komen en pragmatische oplossingen aanreiken, dat is waar ik enthousiast van word. Ook -of misschien wel vooral- als er sprake is van een complex geheel van meerdere stakeholders met uiteenlopende belangen die op één lijn moeten komen. Ik heb een topdag als een enthousiaste ondernemer belt om te melden dat zijn onderneming weer winst maakt, én op basis van goede referenties weer nieuwe klanten erbij komen die geholpen mogen worden. Ik vind het tevens inspirerend om te doceren of anderszins kennis over te dragen. Mijn motto: je moet je doelen zo hoog stellen dat je ze vanuit het diepste dal nog kunt zien!"

Kruger Logo Eactp

 

Publicaties

 • De onderneming crisisbestendig maken of voorbereiden op verkoop: een paradox?

  In moeilijke tijden heeft een onderneming baat bij conservatief financieel beleid voor continuïteit op de langere termijn, terwijl bij het verkooprijp maken gedacht wordt aan de kortere termijn. Hebben we hier te maken met twee uitersten, of juist een paradox, een schijnbare tegenstelling?

 • Managementinformatie in de zorgsector

  Het lijkt zo’n eenvoudige vraag: is de organisatie wel in control? Het daadwerkelijk geven van antwoord op deze vraag is echter een stuk complexer en de interpretatie ervan verschilt nogal naar gelang de stakeholder die het betreft. In dit artikel wordt één belangrijk aspect van control behandeld, namelijk managementinformatie.

 • Winstgevend onderscheidend ondernemerschap in de zorgsector

  Op 18 mei 2017 organiseerde Kruger een 'Ronde Tafel' voor de zorgsector, een complexe sector die volop in beweging is en streeft naar evenwicht tussen financiële houdbaarheid en zorg van hoge kwaliteit.

 • (Her)financieren van een zorginstelling vraagt expertise

  Interview Robert Smits, Nieuwsbrief Special FranzenConsult & LOSS-Assessments met aandacht voor de zorgsector. Vanwege de immense complexiteit, persoonlijke interesse en vragen die steeds vaker uit de markt komen. De veranderde financiering onder druk van bezuinigingen, die actieve menging van de politiek, het tekort en de overschotten aan personeel vormen een context die mij bovenmatig intrigeert (quote: Rex Franzen, FranzenConsult & LOSS-Assessments)

 • Wet Versoepeling Invordering

  Noopt € 1,6 miljard schuld tot bijzonder beheer? Of is de fiscus sterk genoeg?

 • Gedegen waardebepaling

  Wat is de waarde van de onderneming waar ik bij betrokken ben? Wat is de waarde van mijn aandelenbelang? Dit zijn vragen waar Kruger u antwoord op kan geven.

Contact met Robert

nieuwsbrief