E. (Erik) in 't Groen MSc RV

Erik In T Groen 2
Consultant

Sinds 2015 is Erik in dienst bij Kruger. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam en bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. Erik heeft acht jaar als bankier gewerkt bij de Rabobank, waaronder vier jaar op de afdeling Bijzonder Beheer. Zodoende heeft hij veel ervaring opgedaan rondom het denken en doen van ondernemers, bankiers en investeerders.

"Wat mijn werk bij Kruger zo speciaal maakt is de veelheid aan bedrijven met niet alledaagse vraagstukken. Denk hierbij aan gebrek aan voldoende rendement, het invullen van een financieringsbehoefte of het uitvoeren van een strategische heroriëntatie. Dit vraagt om complexe vraagstukken snel te kunnen doorgronden om deze vervolgens te vertalen naar praktische oplossingen."

Erik is co-auteur van het boek: 'Zwaar weer ondernemen – De overlevingsgids voor ondernemers in Bijzonder Beheer'. 

In juni 2017 door Europese concullega’s van de Europese Turnaround Management Association verkozen tot 'Rising Star' in het turnaround vak. 

Erik heeft in 2018 de postdoctorale opleiding Register Valuator (RV) aan de Erasmus Universiteit afgerond. Een RV is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming.

 

Nirv Logo 1    Kruger Logo Eactp

Publicaties

 • Gedegen waardebepaling

  Wat is de waarde van de onderneming waar ik bij betrokken ben? Wat is de waarde van mijn aandelenbelang? Dit zijn vragen waar Kruger u antwoord op kan geven. Erik in ’t Groen heeft sinds enkele maanden de RV kwalificatie.

 • Succesvolle ondernemers gezocht

  Tijdig ingrijpen de basis van succes. Niets is zo verleidelijk om de huidige strategie van een onderneming te continueren, zeker als er winst wordt gemaakt. Het gevaar is dat u de volgende Scapino of Schoenenreus wordt in uw sector.

 • Shift happens

  We lezen in de media bijna altijd alleen succesverhalen over ondernemers. Maar ook ogenschijnlijk succesvolle bedrijven hebben ook wel eens aan de rand van de afgrond gestaan. Laat de moed niet zakken als het even tegenzit, schrijft Erik in 't Groen.

Cases

 • Experts geven tips: zo voorkomt u een faillissement in 2017

  De economie is opgekrabbeld uit een diep dal, maar dat betekent geenszins dat het gevaar voor bedrijven geweken is. Automatisering en internettechnologie maken dat disruptieve ontwikkelingen continu op de loer liggen en zelfs bedrijven die decennia lang stabiele winsten draaiden kunnen in korte tijd in de gevarenzone komen, zo bewezen de V&D’s en Free Record Shops van deze wereld.

Contact met Erik

nieuwsbrief