Beheersing groei onderneming

Hoe snelle groei van uw onderneming beheersbaar en winstgevend houden?

Uw orderportefeuille groeit hard en de vooruitzichten zijn buitengewoon positief. De organisatie staat onder forse druk om deze groei te beheersen. Het risico op faalkosten neemt toe en uw financieringsruimte is beperkt. Hoe lost u dit op?

Groei is in veel gevallen zeer positief! Het leidt echter ook tot (nieuwe) vraagstukken, zoals: grotere belasting van de organisatie en de processen waardoor de kwaliteit niet altijd geborgd kan worden. Dit leidt tot risico op inefficiëntie en mogelijk zelfs margeverlies. Hoe krijgt en houdt u de mensen in uw onderneming gemotiveerd? En in sommige gevallen kan het ook betekenen dat aanvullend / hoog gekwalificeerd management aangetrokken moet worden.

Een toenemende behoefte aan werkkapitaal; hoe groot is het effect van de groei op uw financiële ratio’s, en is deze groei volledig positief? En, hoe wordt deze additionele financieringsbehoefte ingevuld?

Soms komt u door de toegenomen omvang in een ander concurrentieveld, waarbij u concurreert met partijen die u voorheen niet  als concurrent kende.

Kruger beschikt over de ervaring en expertise om u en uw onderneming bij alle vraagstukken rondom (het beheersbaar houden van) groei te adviseren en te ondersteunen, van het in kaart brengen van de risico’s en kansen, tot het vinden en inschakelen van aanvullend gekwalificeerd management via Interim Management of Executive Search.

Wouter 900X600

Heeft u vragen?

Wouter van Tienhoven helpt u graag verder

wvantienhoven@kruger.eu

+31 (0)6 306 108 62