Verkoop en koop

Het besluit om een bedrijf te verkopen is ingrijpend. Het begint met de vraag of dit het juiste moment is. Niet alleen 'extern' maar ook voor u en de onderneming zelf. Omdat wij als business partner opereren, schromen we dan ook niet u te adviseren om (nog) te wachten tot de tijd rijp is en/of welke stappen eerst kunnen worden gezet om de propositie te optimaliseren. Bijvoorbeeld ten aanzien van de balans, het resultaat of het management. Wanneer het verkoopproces wordt ingezet dan begeleiden onze corporate finance adviseurs u zorgvuldig, vakkundig en betrokken.

En als de verkoop plaatsvindt in het kader van bedrijfsopvolging, is dat minstens zo belangrijk. Het familiebedrijf wordt in haar bestaan vaak onontkoombaar geconfronteerd met opvolgingsvraagstukken (zie ook onze pagina Cruciale Bedrijfsontwikkelingen (LINK)). Objectivering en ondersteuning bij het proces naar echte verantwoordelijkheid voor kind(eren) is, in ieders belang, nodig.

Behalve een strategische partij kan het ook interessant én van toegevoegde waarde zijn om een financiële partij te overwegen. Een financiële partner brengt, naast kapitaal, specifieke expertise mee die de onderneming zelfstandig vaak ontbeert om de volgende belangrijke stap in bijvoorbeeld professionalisering of groei te maken. Daarbij houden financiële partijen graag de ondernemer / het huidig management aan boord – zij kennen immers de onderneming en de business als geen ander. Het management behoudt vaak een (minderheids)aandelenbelang met als doel samen een mooi rendement op het succes te behalen.

Bij het benaderen van een financiële partij vinden wij bij Kruger Corporate Finance het belangrijk u van tevoren, mede vanuit het perspectief van een investeerder, inzicht te geven in mogelijke dealstructuren. Niet alleen financieel – maar ook qua afspraken rondom de onderlinge verhoudingen. Net als dat we het belangrijk vinden dat de onderneming na een transactie vanuit een gezonde financiële basis moet kunnen (blijven) opereren.

Acquisitie
Kruger Corporate Finance stelt samen met u een heldere acquisitiestrategie op en wij brengen die tot uitvoering. Vanaf het zoeken en benaderen van overnametargets tot en met de koopovereenkomst. Indien van toepassing begeleiden wij ook het aantrekken van overnamefinanciering.