Zakelijke dienstverlening

Doordat de kwaliteit van de interne organisatie onvoldoende was meegegroeid in combinatie met onverwachte terugloop van omzet en deels helaas verlieslatende activiteiten ontstond een liquiditeitstekort.

CEO Managers In Overleg

Situatie

Enkele jaren geleden is door het huidige management de onderneming, actief in de zakelijke dienstverlening, overgenomen. Vervolgens is de onderneming snel gegroeid door acquisities. Doordat de kwaliteit van de interne organisatie onvoldoende was meegegroeid in combinatie met onverwachte terugloop van omzet en deels helaas verlieslatende activiteiten ontstond een liquiditeitstekort. Aangezien de onderneming zwaar was gefinancierd en er onvoldoende inzicht was in de exacte liquiditeitsontwikkeling van de onderneming was het noodzakelijk om in te grijpen. Mede hierdoor is de onderneming overgeplaatst naar de afdeling Bijzonder Beheer van de bank.

Acties

  • Het opstellen van financiële rapportages op zowel rentabiliteit als liquiditeit voor de verschillende activiteiten. Daarbij afstemming met de bank en kredietverzekeraars van de rapportages.
  • Actieve ondersteuning geboden aan de financiële afdeling om te komen tot verbeterd zelfstandig rapporteren en sturing op  de belangrijkste KPI’s van de onderneming waaronder werkkapitaal als liquiditeit.
  • Uitvoeren van een marktanalyse, met als gevolg een heldere strategische focus en reductie van overheadkosten.

Resultaat

Herstel van vertrouwen van de bank en kredietverzekeraars, waardoor de financieringsbehoefte van de onderneming is ingevuld. Kruger vervult vervolgens de rol als vaste adviseur voor het management.

Jantine 900X600 (L)

Vragen?

Jantine helpt u graag verder

jhak@kruger.eu

+31 (0)6 225 14 889