Horeca - Leisure

Eigen faillissement aanvragen met een gecontroleerd faillissement als gevolg, zodat de schade voor de stakeholders beperkt blijft.

Horeca 1 Dreamstimelarge 44078029 (1)

Situatie

Jaren van groei en mooie resultaten doen een middelgrote cateraar besluiten om een nieuw bedrijfspand te bouwen met voldoende ruimte voor groei. Helaas keert het tij. Als gevolg van de economische crisis bezuinigen klanten op hun kosten waaronder ook catering. Het bedrijf werkt hard om de omzet op peil te houden, maar kan met moeite de kosten dekken die bovendien door het nieuwe, grotere pand zijn toegenomen. 

Een mooie kans voor: een collega-cateraar wil zijn activiteiten voor een goede prijs verkopen. De ondernemer berekent snel dat de omzet van zijn collega fors kan bijdragen aan de dekking van de vaste kosten en dus aan het resultaat van de onderneming. De deal is binnen no-time rond en de activiteiten worden in een nieuw opgerichte B.V. ondergebracht.

Al binnen een paar maanden blijkt de aankoop een kat in de zak te zijn. De verwachte extra omzet valt zwaar tegen en weegt niet op tegen de extra kosten ten behoeve van deze omzet. De ondernemer ziet geen mogelijkheid meer om het tij te keren en besluit de nieuw aangekochte activiteit te beëindigen. Hierbij roept hij de hulp in van Kruger.

Acties

  • De financiële situatie van het bedrijf is in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt gekeken naar mogelijke toekomst scenario's en de consequenties van deze scenario's voor de onderneming en de stakeholders.
  • In overleg wordt besloten het faillissement aan te vragen van de nieuwe B.V. waarin de aangekochte activiteit is ondergebracht.

 

  • Voorbereiding van het faillissement waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan de relatie met de bank en andere belangrijke schuldeisers.
  • Begeleiding bij het traject met de curator.

Resultaat

De B.V. waarin de overgenomen activiteit was ondergebracht is goed voorbereid en gecontroleerd failliet gegaan, met beperking van de schade voor betrokkenen.

Richelle 900X600 (L)

Vragen?

Richelle helpt u graag verder

rros@kruger.eu

+31 (0)6 514 373 48