Werken voor Kruger Interim Management

Bent u als ervaren interim manager op zoek naar aansprekende projecten? Wij zijn regelmatig op zoek naar interim managers die de volgende functies kunnen bekleden: financieel directeur (CFO), algemeen directeur (CEO), crisis manager/chief restructuring officer (CRO), business en financial controller.

Interesse? Stuur dan een e-mail met uw CV naar werving@kruger.eu 

Het advies van Wouter van Tienhoven aan een interim manager als hij het cv beoordeelt is:

"Bekijk je eigen cv eens alsof je de DGA bent van een bedrijf met een serieus probleem. Je hebt diverse cv's van kandidaten ontvangen, personen die jou zouden moeten kunnen helpen met het oplossen van jouw probleem en stel je dan de vraag: ga jij jezelf in dat geval uitnodigen?

Ik zie namelijk te vaak 'mooi-weer' cv's, er wordt in dat geval alleen maar melding gemaakt van alle successen van een kandidaat.

Onze interim praktijk toont echter aan dat interim managers met meer dan 15 jaar relevante werkervaring alleen worden gevraagd als er echt iets aan de hand is bij een onderneming. Er is dus sprake van een crisis. Zorg dan ook dat je cv 'crisis-proof ' is, met andere woorden: laat duidelijk in je cv terugkomen dat je ook echt met je voeten in de modder hebt gestaan, want daar is in een crisissituatie behoefte aan!


Ook de foto op het cv is nog te vaak onderwerp van discussie

Bij één op de drie (kandidaat) interim managers die ik spreek in onze crisis- en financieel management praktijk komt de foto op het cv ter sprake.   

De cv’s die wij op onze beurt neerleggen bij mogelijke opdrachtgevers zijn namelijk altijd voorzien van een foto. Regelmatig is dan de terugkoppeling van onze relatie: "nou, dat hoofd staat mij wel aan". Waarop steevast ons antwoord is: "ik hoop zijn profiel en ervaring ook", wat dan wel bevestigend beantwoord wordt, maar dan toch!

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de foto op het cv van groot belang is. Het is beslist een belangrijk onderdeel van je 'personal branding'. Wat wil je uitstralen, waar sta je voor, straalt het zakelijkheid en professionaliteit uit. Realiseer je daarbij ook dat de persoonlijke LinkedIn pagina van de kandidaat vaak door de opdrachtgever wordt bezocht, om een betere indruk te krijgen voordat men het gesprek aangaat. Dus laat dat ook in lijn zijn met elkaar.

Te vaak kom ik tegen dat de foto op het cv niet van een recente datum is. Meestal betreft het een foto die genomen is door een fotograaf bij de laatste werkgever. Fout! Dat geeft een verkeerde eerste indruk, bijvoorbeeld een foto waarop een stropdas wordt gedragen terwijl de kandidaat dat nu niet meer doet. Ook komen we vaak foto’s tegen die overduidelijk door een familielid zijn genomen. Deze zijn dan wel van recentere datum, maar stralen onvoldoende zakelijkheid en professionaliteit uit. Ook dit is niet goed.

Mijn hele simpele advies is dan ook vaak: "Investeer in een professionele fotograaf. Laat je op een zodanige wijze vastleggen dat het uitstraalt waar jij voor wil staan!"  

 

nieuwsbrief