De kracht van de eerste indruk

Het houdt me sinds het afgelopen jaar na mijn start bij Kruger Interim Management & Executive Search meer dan eens bezig.

Het blijft balanceren. Je wilt de kandidaat en je opdrachtgever niet te kort doen door te snel te zijn met je oordeel, want: Never judge a book by its cover. Echter, de kracht van de eerste indruk is niet te onderschatten. In de eerste paar seconden van een ontmoeting vormen we ons oordeel over die ander. Het is een fenomeen dat in de wetenschap Thin Slicing wordt genoemd; met zeer minieme hoeveelheden informatie maakt ons brein pijlsnel een inschatting van de persoon in kwestie. Uit onderzoek (Ambady and Rosenthal, 1993) blijkt, dat deze inschatting ook nog eens vaak correct is en er een grote mate van betrouwbaarheid aan kan worden ontleend. Thin slicing is namelijk een proces dat vooraf gaat aan het moment dat vooroordelen, stereotyperingen, verwachtingen en culturele normen en waarden een rol opeisen.

Het cv

Je hebt in een executive search traject met een aantal eerste-indruk- momenten te maken. Het begint bijna altijd met het cv. Met het cv schep je een verwachting en deze verwachting moet je waarmaken. Is dit niet het geval, geeft dat ruis. Neem de foto; het komt regelmatig voor dat ik een paar keer moet kijken om enige gelijkenis te ontdekken tussen de persoon voor me en de foto op het cv. Een goedgelijkende, niet te formele foto is echt een must.

De profielschets

Daarnaast is op het cv de profielschets erg belangrijk. Dit heb je zelf in de hand. Dus omschrijf liever drie kernkwaliteiten, straal die ook uit in plaats van uitgebreid een beeld scheppen van een persoonlijkheid die niet matcht met je verschijning. En alhoewel een profielschets over jezelf gaat, is het raadzaam zuinig te zijn met gebruik van het woordje ik. Overdadig gebruik kan bij de lezer wrevel oproepen.

Kennismakingsgesprek

Vervolgens heb je het kennismakingsgesprek. In onze praktijk is dit vaak digitaal. Voor alle mensen die huiverig zijn voor een digitaal gesprek: Bij een digitaal gesprek is er zeker ook sprake van een eerste indruk, maar de ervaring leert dat deze minder sterk is dan als je iemand in levende lijve ontmoet. Bij een fysieke vervolgafspraak word je namelijk heel regelmatig positief (of negatief!) verrast. Daar houden wij als recruiters rekening mee. Een kandidaat krijgt daarom eerder het voordeel van de twijfel bij een wat mindere digitale eerste indruk. Daar zitten echter grenzen aan. Een beslapen bed met Pokémon-knuffel op de achtergrond, zoals we recentelijk nog langs zagen komen, is echt een brug te ver. Wat wel werkt, is een verzorgd uiterlijk, business casual look, een opgeruimde setting en een actieve houding.

Fysieke ontmoeting

Dit geldt ook voor een fysieke ontmoeting. Let daarbij tijdens een afspraak face-to-face ook op hoe je omgaat met de eerste persoon die je tegenkomt. Wij vragen heel regelmatig feedback aan het secretariaat dat bij ons de kandidaten ontvangt. Hoe was het contact met hen? Het geeft veel prijs over hoe iemand zich binnen een organisatie beweegt. Een andere niet te onderschatten factor in het proces is de handdruk en hoe je de mensen aan tafel tegemoet treedt. Focus je vooral niet op slechts 1 persoon als er meerdere aan tafel zitten. Je kan je er lelijk in vergissen wat de invloed van de ander is op de eindbeoordeling. Als je gedurende een gesprek lang genegeerd bent, werkt dat niet mee.

Kennismaking opdrachtgever

Een laatste eerste-indruk-moment dat ik zou willen benoemen is de kennismaking bij de opdrachtgever. Deze wordt vanzelfsprekend uitgebreid gebriefd over de kandidaten, maar kan zichzelf ook zeker niet onttrekken aan de kracht van de eerste indruk. 

Wees erop bedacht, bereid je voor en blijf vooral bij jezelf.

 

 

 

 

Suzan van de Bilt
svandebilt@kruger.eu
+31 (0)6 308 099 91

Susan 1 (1X1)