Kruger Corporate Finance groeit door betrokkenheid

Richelle Ros

 

Fusies, overnames en herfinancieringen zijn weer aan de orde van de dag. 'Oorlogskassen' van private equity zijn overvol, nieuwe aanbieders van financiering komen op stoom, rentes zijn historisch laag en banken financieren overnames graag. Ondernemers zien kansen. De komende jaren zullen duizenden ondernemingen van eigenaar wisselen. Om in opvolging te voorzien, om groei te kunnen bewerkstelligen, om vermogen veilig te kunnen stellen, om mee te gaan in consolidatieslagen of om de onderneming verder te professionaliseren.

Kruger Corporate Finance groeit dan ook fors. Het ligt niet zo in onze aard om onze 'success stories' met naam en toenaam te noemen, maar om u een idee te geven hieronder een greep uit recente transacties:

Participatie Fruity Line – Gilde
Kruger adviseerde de aandeelhouders van premium verse sappenfabrikant Fruity Line bij de participatie door Gilde Equity Management. Het (internationaal) sterk groeiende bedrijf krijgt daarmee meer financiële armslag en expertise in de foodsector om door te groeien in de opkomende markt van verse groente- en fruitsappen.

Herfinanciering Alexander Monro Borstkankerziekenhuis
Kruger adviseerde het gespecialiseerde ziekenhuis bij de versterking van haar kapitaalspositie, resulterend in een gedeeltelijke verkoop van de aandelen in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis aan Breast Care Nederland. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in borstkankerzorg en onderscheidt zich in uitstekende patiënttevredenheid.

Verkoop Rehamij – CERVA Group
Kruger adviseerde bij de verkoop van de aandelen van Rehamij, importeur en distributeur in persoonlijke beschermingsmiddelen, aan het Tsjechische CERVA. Rehamij heeft hiermee een solide professionele partner, toegang tot internationale inkoopafspraken, een brede productportfolio en de beschikking over een Europees distributie netwerk. CERVA heeft met de overname haar marktpositie in West-Europa verder versterkt.

De propositie van Kruger is uniek. De 3 pijlers van Kruger: Business Consultancy, Corporate Finance en Interim Management/Werving & Selectie, versterken elkaar en ondersteunen ondernemingen op de langere termijn. Vanuit Corporate Finance betekent dit dat niet alleen 'de deal' centraal staat, maar ook de voorbereiding en de eventuele integratie. Diepgaande kennis van de onderneming en de sector is noodzakelijk om niet alleen de beste overnametransactie te bewerkstelligen, maar ook om de onderneming daadwerkelijk stappen te laten maken, of met een échte oplossing te komen.

nieuwsbrief