Publicaties

 

Cornee De Kluyver 2

Hoe anticiperen op te verwachten dalende conjunctuur?

Al geruime tijd zijn er diverse macro economische indicatoren die wijzen op (sterk) afnemende groei. Als ondernemer heeft u op deze macro economische indicatoren weinig of geen invloed. In dit artikel willen wij een aantal handvatten geven hoe u als ondernemer het beste kunt anticiperen op deze veranderende omstandigheden.

Richelle Ros

Invullen van kapitaalbehoefte bij herstructurering: 'distressed' Corporate Finance

Ondernemingen kunnen in meer of mindere mate ‘distressed’ zijn. Daarmee varieert ook de financieringsoplossingen die ter beschikking staan. Uiteindelijk staat een gezond herstel(plan) voorop!

Wouter Van Tienhoven 2

Vijf 'tips en tricks' rondom het curriculum vitae

In onze interim management en executive search praktijk zien wij vele cv's. Wouter van Tienhoven deelt hierbij adviezen en aandachtspunten voor het opstellen van een goed, pakkend en passend cv.

Ron Groenewegen 2

Asset based financieren of Asset light ondernemen?

In dit artikel behandelen we twee verschillende, flexibele wijzen van financieren waarin assets een centrale rol spelen. Als het gaat om de keuze van financieringsvorm is het van belang, dat het voor uw onderneming best passende alternatief wordt gekozen. Daarbij is inzicht in uw resultatenontwikkelingen en de toekomstplannen cruciaal.

Jantine Hak

Wet overgang van onderneming in faillissement

Mocht dit wetsvoorstel ongewijzigd aangenomen worden, dan zal de doorstartpraktijk veel minder vaak worden toegepast en het reorganiserend vermogen van ondernemingen sterk verminderen. Dit heeft negatief effect op de waarde en financierbaarheid van het middenbedrijf.

Jan Benedictus (1)

Impact van inkoopanalyse

Eerder heeft Kruger al geschreven over 'Het strategische belang van inkoop'. In dit artikel willen we graag de nadruk leggen op de impact van inkoopanalyse binnen het totale belang van inkoop.

Tom Reijnen 2 (1)

Wordt crowd funding het nieuwe Legio Lease?

Het is al een tijdje actueel: een bedrijfsfinanciering realiseren via crowd funding als alternatief voor de strikte(re) bankfinanciering. Hierbij enkele bespiegelingen bij het business model van de commerciële crowd funding platforms.

Vincent Gerard

Nearshoring niet langer het antwoord?

Gebaseerd op zowel de succesverhalen als de tegenslagen die wij tegenkomen, delen we graag enkele bevindingen die kunnen helpen bij de afweging tot nearshoring. We passen deze bevindingen toe op het huidige ondernemersklimaat van Centraal-Oost Europa en geven onze visie op de vraag of het tij is gekeerd.

Robert Smits 2

De onderneming crisisbestendig maken of voorbereiden op verkoop: een paradox?

In moeilijke tijden heeft een onderneming baat bij conservatief financieel beleid voor continuïteit op de langere termijn, terwijl bij het verkooprijp maken gedacht wordt aan de kortere termijn. Hebben we hier te maken met twee uitersten, of juist een paradox, een schijnbare tegenstelling?

Frank Van Der Hagen 2

MKB als werkgever te bescheiden

Het MKB is verantwoordelijk voor 70% van de werkgelegenheid in Nederland en wordt nog altijd gezien als de banenmotor. De arbeidsmarkt is zeer dynamisch, recent onderzoek geeft aan dat in het tweede kwartaal van 2018 bijna een kwart van alle banen in het MKB opnieuw is ingevuld, inclusief een banengroei van 4%.

Toon volgende resultaten

nieuwsbrief