Publicaties

 

Kees Lieve

De volgende crisis komt eraan!?

In juni 2018 uitten wij onze zorg over een volgende economische crisis in Nederland, gebaseerd op de veronderstelling dat een repeterende cyclus in het aantal faillissementen plaatsvindt met een mogelijk voorspellend effect. We schreven: 'Het lijkt inderdaad dat er in of rond 2019 weer sprake kan zijn van de start van een nieuwe crisis.' De laatst bekende informatie versterkt dit beeld.

Frank Van Der Hagen 2

MKB als werkgever te bescheiden

Het MKB is verantwoordelijk voor 70% van de werkgelegenheid in Nederland en wordt nog altijd gezien als de banenmotor. De arbeidsmarkt is zeer dynamisch, recent onderzoek geeft aan dat in het tweede kwartaal van 2018 bijna een kwart van alle banen in het MKB opnieuw is ingevuld, inclusief een banengroei van 4%.

Cornee De Kluyver 2 (1)

De kwaliteit van winst

Uw onderneming groeit, de omzet stijgt, structureel op zoek naar goede mensen, veel internationale kansen, investeren, financiering is goedkoop, etc. In deze tijd van hoogconjunctuur zijn dit ongetwijfeld herkenbare onderwerpen en overwegingen. En inderdaad het bedrijfsleven profiteert over het algemeen volop van de economisch gunstige omstandigheden en ziet het resultaat toenemen. Maar neemt de kwaliteit van de winst ook toe?

Walter Cordia 2 (1)

Is uw onderneming voldoende in control?

Walter Cordia vervult opdrachten als financieel adviseur, financieel (project) manager of CFO binnen het MKB. Een terugkerend element is het verbeteren van de financiële sturing waarvoor hij een stappenplan hanteert.

Jan Benedictus

Strategisch belang van inkoop

Ondanks de ontwikkelingen van inkoop de afgelopen jaren, wordt dit vakgebied bij veel bedrijven nog steeds onderschat en kan inkoop op diverse gebieden nog veel waarde toevoegen.

Transport

Ronde tafel Transport & Logistiek

Tijdens deze succesvolle Ronde tafel waar ongeveer twintig transporteurs en logistiek dienstverleners aanwezig waren, werd geconcludeerd dat inzicht, visie en flexibiliteit noodzakelijk zijn om in te spelen op alles waarmee bedrijven worden geconfronteerd.

Frank L 20161102 Kruger 010 Hr

Psychologische barrières bij bedrijfsoverdrachten

Niet slechts bedrijfseconomische, maar ook psychologische factoren spelen een rol bij bedrijfsoverdracht. Een adviseur die ook oog heeft voor deze psychologische uitdagingen kan ervoor zorgen dat de kans op een succesvolle transactie wordt verhoogd.

Erik Itg Hr

Gedegen waardebepaling

Wat is de waarde van de onderneming waar ik bij betrokken ben? Wat is de waarde van mijn aandelenbelang? Dit zijn vragen waar Kruger u antwoord op kan geven. Erik in ’t Groen heeft sinds enkele maanden de RV kwalificatie.

Kees - HR

De volgende crisis komt er aan!?

Niemand weet wat de katalysator zal zijn voor een volgende crisis. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Historische resultaten kunnen echter wel tot nadenken stemmen. Het lijkt inderdaad dat er in of rond 2019 weer sprake kan zijn van de start van een nieuwe crisis.

Robert - HR

Managementinformatie in de zorgsector

Het lijkt zo’n eenvoudige vraag: is de organisatie wel in control? Het daadwerkelijk geven van antwoord op deze vraag is echter een stuk complexer en de interpretatie ervan verschilt nogal naar gelang de stakeholder die het betreft. In dit artikel wordt één belangrijk aspect van control behandeld, namelijk managementinformatie.

Toon volgende resultaten

nieuwsbrief