Publicaties

 

Kees Lieve (1)

Early Warnings; signalen om alert op te zijn

In iedere onderneming of instelling gaan zaken goed en fout. Maar hoe deze zaken tijdig te onderkennen? Aan de hand van een zestal typologieën van bedrijfsomstandigheden zullen deze Early Warnings in deze en volgende nieuwsbrieven aan de orde komen. Nu, als eerste: De ideale onderneming

Lisa Kuiken (1)

Introductie en praktische toepassing Overall Equipment Effectiveness

OEE is een kengetal dat de effectiviteit van de productie en de benuttingsgraad van machines in kaart brengt. De uitdaging is om het uit dit kengetal blijkende verbeterpotentieel te vertalen naar begrijpbare KPI’s met acties die uitvoerbaar zijn voor de organisatie.

Wouter Van Tienhoven 2

Vijf 'tips en tricks' rondom het curriculum vitae

In onze interim management en executive search praktijk zien wij vele cv's. Wouter van Tienhoven deelt hierbij adviezen en aandachtspunten voor het opstellen van een goed, pakkend en passend cv.

Cornee De Kluyver 2

Hoe anticiperen op te verwachten dalende conjunctuur?

Al geruime tijd zijn er diverse macro economische indicatoren die wijzen op (sterk) afnemende groei. Als ondernemer heeft u op deze macro economische indicatoren weinig of geen invloed. In dit artikel willen wij een aantal handvatten geven hoe u als ondernemer het beste kunt anticiperen op deze veranderende omstandigheden.

Richelle Ros

Invullen van kapitaalbehoefte bij herstructurering: 'distressed' Corporate Finance

Ondernemingen kunnen in meer of mindere mate ‘distressed’ zijn. Daarmee varieert ook de financieringsoplossingen die ter beschikking staan. Uiteindelijk staat een gezond herstel(plan) voorop!

Ron Groenewegen 2

Asset based financieren of Asset light ondernemen?

In dit artikel behandelen we twee verschillende, flexibele wijzen van financieren waarin assets een centrale rol spelen. Als het gaat om de keuze van financieringsvorm is het van belang, dat het voor uw onderneming best passende alternatief wordt gekozen. Daarbij is inzicht in uw resultatenontwikkelingen en de toekomstplannen cruciaal.

Jantine Hak

Wet overgang van onderneming in faillissement

Mocht dit wetsvoorstel ongewijzigd aangenomen worden, dan zal de doorstartpraktijk veel minder vaak worden toegepast en het reorganiserend vermogen van ondernemingen sterk verminderen. Dit heeft negatief effect op de waarde en financierbaarheid van het middenbedrijf.

Jan Benedictus (1)

Impact van inkoopanalyse

Eerder heeft Kruger al geschreven over 'Het strategische belang van inkoop'. In dit artikel willen we graag de nadruk leggen op de impact van inkoopanalyse binnen het totale belang van inkoop.

Tom Reijnen 2 (1)

Wordt crowd funding het nieuwe Legio Lease?

Het is al een tijdje actueel: een bedrijfsfinanciering realiseren via crowd funding als alternatief voor de strikte(re) bankfinanciering. Hierbij enkele bespiegelingen bij het business model van de commerciële crowd funding platforms.

Vincent Gerard

Nearshoring niet langer het antwoord?

Gebaseerd op zowel de succesverhalen als de tegenslagen die wij tegenkomen, delen we graag enkele bevindingen die kunnen helpen bij de afweging tot nearshoring. We passen deze bevindingen toe op het huidige ondernemersklimaat van Centraal-Oost Europa en geven onze visie op de vraag of het tij is gekeerd.

Toon volgende resultaten

nieuwsbrief