Didden - Kruger Corporate Finance

Richelle Ros

 

De 3 pijlers van Kruger: Business Consultancy – Corporate Finance – Interim Management/
Werving & Selectie, versterken elkaar en ondersteunen ondernemingen bij strategische
gebeurtenissen in de loop der tijd en in bijzondere, complexe situaties.

Zo ook bij Didden Distributiemaatschappij.

Didden is een toonaangevende distributeur/merchandiser van A-merken (met name verlichting, batterijen en wenskaarten) in de retailbranche en bouwmarkten.
Didden heeft naast in 's-Hertogenbosch – een eigen vestiging in België.

De onderneming zag zich de afgelopen jaren geconfronteerd met een sterk veranderende retailmarkt.
Dit noopte uiteindelijk tot een inkrimping van de organisatie. Een professioneel (voornamelijk interim) managementteam heeft een reorganisatie doorgevoerd, met als resultaat dat de onderneming weer klaar was voor verdere groei zowel in omzet als winstgevendheid.

Nadat het managementteam haar taken had afgerond, was het tijd om het stokje over te dragen aan een partij die 'ondernemerschap' aan het bedrijf zou toevoegen en haar eigen strategische invulling aan de toekomst kon gaan geven.

De onderneming was derhalve op zoek naar een ondernemende partner (MBI) of strategische koper.

Medio november heeft handels- en distributieorganisatie, en branchegenoot, Nedac Sorbo Group, Didden overgenomen. De overname past in de strategie van NSG om de leidende partner voor long tail service categorieën in de Benelux en UK te worden. Didden heeft met de overname de best mogelijke partner gevonden om een gezond perspectief te creëren voor de onderneming en haar medewerkers.

Logo Nsg

Kruger was adviseur van Didden gedurende het gehele traject van analyse en besluitvorming, en heeft de onderneming in het overnameproces bijgestaan. De overname was de uitkomst van een intensief adviestraject waarin alle drie de disciplines in opeenvolgende fasen, toegevoegde waarde hebben kunnen leveren.

Kruger Corporate Finance zit bepaald niet stil. In november is het team uitgebreid met
Frank Leijendekker. En er zit nog het nodige in de pen waarover wij u in het Nieuwe jaar zullen berichten!

nieuwsbrief