Vast advies in de maakindustrie

 

'Een klankbord helpt de onderneming betere beslissingen te nemen.'

Situatie

De onderneming is een toonaangevende bloembollenteler, die enkele jaren geleden is overgegaan van vader op zoon. De vaste bezetting van de onderneming is klein en beslissingen worden over het algemeen genomen door de zoon in overleg met het hoofd administratie.

De onderneming is sinds enkele jaren slechts matig renderend. Ook de huisbankier heeft inmiddels gevraagd naar de strategie en de plannen van de onderneming. Het is de onderneming tot nu toe niet gelukt om een duidelijke en onderbouwde strategie te ontwikkelen met voldoende uitzicht op rendementsherstel.  

De onderneming heeft Kruger gevraagd om op vaste basis als coach/klankbord te fungeren en te assisteren bij de planvorming.

Acties

  • Kruger heeft de onderneming geholpen met de 'outline' van een gedegen businessplan. Met deze hulp bleek de onderneming prima in staat zelf een duidelijk plan te ontwikkelen.
  • Kruger speelt een belangrijke rol in de contacten/afstemming met de huisbankier.
  • Op kwartaalbasis worden de interne cijfers besproken en acties gedefinieerd.
  • Kruger heeft de onderneming in contact gebracht met een gepensioneerde werknemer van een bemiddelingsbureau om de onderneming te adviseren over de marktontwikkelingen.

Resultaat

De onderneming heeft inmiddels weer een gezond rendement. Het klankbord bestaande uit Kruger
en de gepensioneerde bemiddelaar helpt de onderneming 'scherp te houden'. Zoals de zoon laatst zei:
'De complementaire kennis en het bredere referentiekader helpen mij betere beslissingen te nemen.'

nieuwsbrief