Marktanalyse zorgproducten

 

'Een heldere marktanalyse geeft een handelaar - tevens producent van producten voor de zorg - helderheid over de noodzakelijke business prioriteiten.'

Situatie

De onderneming heeft een breed portfolio artikelen voor instellingen in de zorg. De afgelopen jaren stonden in het teken van 'maintaining the status quo'. Echter, de concurrentiedruk neemt steeds verder toe en de rentabiliteit staat onder druk. De onderneming heeft niet de schaal om de concurrentie met de grotere andere spelers aan te kunnen. De onderneming staat op een kruispunt. Wat is de winnende marktstrategie? De onderneming schakelt Kruger in.

Acties

Stap 1 - Analyse 

 • Het analyseren van de producten
  - Rendement per product en distributiekanaal
  - Concurrentieanalyse
 • Het analyseren van de distributiekanalen
  - Kanaalomvang
  - Kanaalgroei
  - Margepotentie
 • Het interviewen van experts
  - Interne experts
  - Key accounts
 • Het analyseren van de strategische 'fit'
  - Missie, visie en strategie
  - Beschikbare middelen

Stap 2 - Discussie

 • Het opstellen van een discussiedocument
 • Het houden van een workshop

Stap 3 - Keuze

Resultaat

Op basis van de marktanalyse brengt de onderneming een duidelijke focus aan. Diverse producten worden gedesinvesteerd en de vrijgekomen middelen worden geïnvesteerd. De strategie focust op innovatie, internationalisatie en online distributie van niche producten met afdoende groei- en margepotentieel. Er komt weer 'schwung' in de organisatie en positieve resultaten worden behaald. Op dit moment fungeert Kruger als klankbord.  

Bel ons als u meer wilt weten of hulp wenst bij een marktanalyse of het maken van keuzes.

nieuwsbrief